Oorsuizen, Tinnitus, Burnout, Stress

Geplaatst op door
Follow on FacebookTweet about this on TwitterFollow us

Eind 2009 kreeg ik psychische klachten, ik zat niet lekker in mijn vel, had dit ook al op mijn werk aangegeven en prive zat het ook niet lekker. Enige opkikker van mijn werkgever en de vele complimenten van mijn omgeving waren van korte duur; ik kon er weer even tegenaan (dacht ik). De feestdagen stonden voor de deur en in het Nieuwjaar zou alles beter gaan. Nou dat verliep even anders.
Op 1 januari kreeg ik plotseling gigantische oorsuizingen. Het was alsof een orkest in mijn hoofd zat, die 24 uur speelde en maar niet van ophouden wist. Achteraf waren dat de eerste symptomen dat er iets met me aan de hand was.
De huisarts dacht dat het een beschadiging was, dat niet te verhelpen was; ik moest er maar mee leren omgaan. Nou dacht ik, dat is lekker. Maar wat hij zei was zeer aannemelijk en ik ging met deze informatie terug naar huis. Door vele achtereenvolgende gebeurtenissen, was ik in juni uitgeschakeld door een heftige overspannenheid en ik heb er toen het bijltje bij neergelegd; ik was opgebrand.
Na 2 weken heb ik contact gezocht met Acupunctuur Praktijk Tilburg (Naomi). Zij trof een uitgebluste man aan en dacht, die heeft het zwaar. Niets was minder waar, ik voelde het ook zo en het was ook zo.
Samen hebben we geluisterd naar elkaar en gekeken wat op dat moment het beste voor me was. De oorsuizing was een uitdaging om mij daar van af te helpen en daarnaast, de stress te verminderen. Gaande het proces kwam ik erachter dat na elke behandeling het een stukje beter met me ging, de oorsuizing werd steeds minder, het werd een nieuwjaarsconcert en dat is voor de liefhebber best aangenaam. Naomi heeft het heel langzaam en professioneel aangepakt. Ik ben voor 98% genezen en de acupunctuur heeft hierin een grote bijdrage geleverd.
Middels acupunctuur probeert Naomi mij nu te ondersteunen bij het afvallen. Wat voor mij, ooit die vervelende naalden waren, heb ik hier nu ook weer het vertrouwen in, dat dit gaat lukken! E K. , Tilburg