10 Redenen waarom cupping goed voor je is!

De afgelopen dagen heb je tijdens de Olympische Spelen in Rio verschillende  topatleten waaronder Michael Phelps en Alex Naddour voorbij zien komen met rode zuigvlekken op hun lijf. Je hebt je waarschijnlijk afgevraagd  wat deze vlekken zijn en of het wel gezond is?

AIMG_3533_CUPPING

Cupping
De rode cirkels op de huid zijn  veroorzaakt door cupping. Cupping is een eeuwenoude techniek  waarbij een cup gemaakt van glas, bamboe of aardewerk op je huid wordt geplaatst. Door een vlam kort in de de cup te houden voor je het op de huid aanbrengt, ontstaat een vacuümkracht lokaal op de huid. De huid trekt  in de cup. Op plekken waar  de bloedcirculatie niet goed is, ontstaan er verkleuringen.  Hoe dieper de verkleuringen des te erger de klacht. De verkleuringen verdwijnen meestal na 3 tot 4 dagen. De cupping sessies moeten herhaald worden totdat er na een een behandeling geen verkleuringen meer ontstaan. Doordat cupping je bloedcirculatie verbetert, heb je  baat op veel gebieden. Hieronder zie  je 10 redenen waarom cupping goed is voor je gezondheid.

AIMG_3578_CUPPING4

10 Redenen waarom je cupping nog hebt:
-1)   Cupping vermindert knie-, nek-, rug- , schouder- en hoofdpijn
-2)   Het zorgt voor vermindering van stress
-3)   Het verstevigt je huid en vermindert  cellulitis
-4)   Het versterkt je immuunsysteem
-5)   Het helpt je lijf ontgiften
-6)   Het verbetert je spijsvertering
-7)   Het zorgt  voor een soepeler lichaam
-8)   Het zorgt  voor vermindering van menstruatieklachten
-9)   Het haalt koude uit je lijf
-10) Het vermindert longklachten

Waar worden de cups geplaatst?
De cups worden meestal op de vlezige delen van het lichaam geplaatst zoals rug, buik, bovenarmen, bovenbenen en billen. Er wordt ook op de minder vlezige delen zoals de nek, binnenzijde van de knie  en elleboog gecupt.

Hoeveel cupping sessies heb je nodig?
Dit is afhankelijk van de klachten.  Bij een acute klacht  hebben sommigen al  baat na 1 behandeling. Als de stagnatie erg diep in het lichaam zit, zoals bij chronische klachten, dan heb je veel meer behandelingen nodig. Je cupt  dan net zo lang door tot er geen verkleuringen meer ontstaan na een sessie.  Na iedere behandeling merk je dat de vlekken minder diep van kleur worden en op gegeven moment zelfs niet meer verschijnen. Het is dan toch raadzaam om de behandeling met regelmaat te herhalen.

Wat is de frequentie van cupping?
De behandelfrequentie is afhankelijk per persoon. Meestal is de volgende behandeling een week later. Als  het goed is zijn de gekleurde zones dan volledig verdwenen zijn. Bij een gezond lichaam is dat na 3 tot 4 dagen. Wanneer de vlekken er na 7 dagen nog steeds opzitten, geeft het  aan  dat het lichaam moeite heeft om de afvalstoffen te verwerken. De cliënt wordt dan niet gecupt maar met acupunctuur behandelt om het lichaam te ondersteunen. De volgende cupping sessie is pas wanneer de vlekken volledig verdwenen zijn.

Wil je een behandeling?
Zoek een ervaren therapeut op die meerdere disciplines combineert met cupping.

Heb je baat bij mijn tips? Ken je een vriend of vriendin die baat zou hebben bij cupping? Deel het artikel op Facebook, Twitter of stuur het door naar een vriend of vriendin. 

Naominioma

Acupuncturiste Naomi Nioma Welkens behandelt al 10 jaar cliënten die last hebben van vruchtbaarheidsproblemen, pijn, stress en allergieën.