Wat zijn de zuigvlekken op de huid van de atleten in Rio?

Heb jij je af zitten vragen of Michael Phelps met een octopus gevochten had? En wat dacht je toen je Alex Naddour zag?  Ze hadden beiden rode ronde vlekken op hun huid. Deze vlekken zijn het gevolg van een behandelmethode die al duizenden jaren bestaat namelijk cupping.

Cupping is een methode waarbij een cup gemaakt van glas, bamboe of aardewerk op je huid wordt aangebracht. Door een vlam kort in de de cup te houden voor je het op de huid plaatst ontstaat een vacuümkracht lokaal op de huid. De huid trekt  in de cup. Door deze actie verbetert de  bloedcirculatie .

CUPPING Acupunctuur Praktijk Tilburg

Op plekken waar  het bloed niet goed circuleert ontstaan er verkleuringen.  Hoe dieper de verkleuringen des te erger de klacht. De verkleuringen verdwijnen als het lichaam gezond is na een paar dagen.

Effect CUPPING Acupunctuur Praktijk Tilburg

Cupping is met name geschikt voor klachten zoals: nek-, rug-, knie- en schouderklachten, tenniselleboog, R.S.I gerelateerde klachten. Het is vast een van de redenen waarom zoveel atleten er gebruik van maken.

Is cupping misschien ook iets voor jou? Of heb je ervaring met cupping? Laat het mij weten!

Hopelijk vond je het artikel inspirerend? Ken je een vriend of vriendin die baat zou hebben bij cupping? Deel het artikel op Facebook, Twitter of stuur het door naar een vriend of vriendin. 

Naominioma

Acupuncturiste Naomi Nioma Welkens behandelt al 10 jaar cliënten die last hebben van vruchtbaarheidsproblemen, pijn, stress en allergieën.