Examenvrees, faalangst, proefwerk

Geplaatst op door

Hoi Naomi,
Wanneer ik toetsen op school had, was ik erg zenuwachtig en ook op de toets zelf bleven de zenuwen. Wanneer ik een vraag niet wist, liep ik vast en maakte de rest van de toets ook niet goed. Ik werd zo negatief be�nvloed door mijn zenuwen, terwijl ik de capaciteiten wel had. Voordat ik bij jou kwam, heb ik diverse sessies op school gedaan om van faalangst af te komen. Ik heb hierin lessen gekregen op school en ontspanningsoefeningen op cd. Dit heeft echter geen van allen gewerkt.
In het 5e jaar van het VWO was het weer dat ik de stof goed beheerste en dat de proefwerkweken telkens tegenvielen doordat ik zo ontzettend gespannen was.
Ik ben toen voor enkele weken voor mijn laatste toetsweek bij jou gekomen voor acupunctuursessies.
De eerste keer voelde ik me al meteen op mijn gemak, je stelde mij gerust. Daarna heb ik nog enkele behandelingen bij jou gehad en de eerste toetsweek verliep erg goed. Ik was van te voren amper zenuwachtig en ook op de toetsen zelf ging het goed.
In het 6e jaar ben ik voor elke toetsweek en voor mijn examen bij jou geweest. Ik ben al deze toetsweken en mijn examen goed doorgekomen, zonder extreme zenuwen die mijn punten zouden be�nvloeden. Ik heb zelfs mijn VWO-diploma zonder enkele onvoldoende gehaald. Ik ben ontzettend blij dat ik deze sessie bij jou heb gevolgd en kan dit iedereen aanraden die erge faalangst heeft.
Naomi, nogmaals bedankt voor je hulp.
Groetjes, Lysanne