Hooikoorts

Geplaatst op door

Hooikoorts is een allergische reactie op pollen. In Nederland zijn dat vooral wilde grassen, de els, de berk en de bijvoet. Er izijn ook een vormen die niet seizoen gebonden is. Dat zijn de allergenen van huisstofmijt of schimmels.

Een grote variatie in overgevoeligheidsreacties
Hooikoorts gaat gepaard met een grote verscheidenheid van symptomen. Het leidt tot overprikkeling van de slijmvliezen van neus en keel en het kan jeukende, tranende en branderige ogen veroorzaken. Ook niezen en benauwdheid komen veel voor. Bovendien kan het leiden tot vermoeidheid en een gevoel van algehele malaise. Alle reden dus om er iets aan te doen!

hooikoorts

Kan acupunctuur helpen bij hooikoorts?
Ook al kan acupunctuur met succes ingezet worden in acute gevallen , beveel ik toch aan om al in een eerdere fase met de behandeling te beginnen. Omdat het te maken heeft met een niet goed werkend afweermechanisme, zal de behandeling daarop gericht zijn. Gemiddeld blijkt dat er na zes behandelingen een duidelijke klachtenvermindering optreedt of dat de klachten geheel verdwijnen. Eventueel zal tijdens het ‘hooikoortsseizoen’ een aantal nabehandelingen nodig zijn.

Naast acupunctuur werk ik bij hooikoorts ook met NAET.