Ondersteuning ICSI, stoppen met roken en nagel bijten 

Geplaatst op door

 
Enkele maanden geleden zijn we per toeval bij Naomi terecht gekomen.
Begin 2010 heeft mijn man een hersteloperatie na sterilisatie gehad.
Na bijna een jaar bleek dat zijn lichaam antistoffen was gaan aanmaken en dat wij zonder hulp zeer waarschijnlijk geen kans hebben op een natuurlijke zwangerschap.
Vervolgens zijn we begin dit jaar in een ICSI traject terecht gekomen de eerste behandeling hebben we helaas moeten staken ivm een overstimulatie. Door deze tegenvaller werden we eigenlijk met onze neus op de feiten gedrukt zelfs deze weg is geen garantie voor een zwangerschap. Lichtelijk in paniek ben ik maar weer eens gaan googlen.
Zo kwam ik erachter dat acupunctuur steeds vaker gebruikt word bij vruchtbaarheidsproblemen en ben ik op zoek gegaan naar een acupuncturist bij ons in de buurt en zo vond ik Naomi.
Tijdens het informatieve gesprek met Naomi kwam ik erachter dat het wellicht niet alleen mijn man kon helpen maar ook mij.
Bij de intake zijn alle wensen op een rijtje gezet eerst stoppen met roken en dan acupunctuur om de innesteling te bevorderen.
Na de eerste naalden ronden heb ik nog 3 dagen gerookt ik pakte de laatste sigaret uit het doosje en dacht goed proeven want dit is de laatste, 4 dagen later was ik weer bij Naomi voor de 2e behandeling voor het roken na deze behandeling heb ik geen last meer gehad van de afkick verschijnselen nog aan de behoefte om weer te gaan roken.
Tijdens de intake hadden we ook besproken dat ik zo bang was om neer te vallen van de zenuwen want ja ik ben nou eenmaal een zenuwlijder zo bijt ik bij het minst geringste op mijn nagels de reactie van Naomi was o de lever meer niet.
Nu blijkt dat ze daar de tweede keer ook op geprikt heeft en ja ook het nagelbijten is voorbij na 26 jaar. Uit eindelijk zijn we weer begonnen met de hormonen en ja alles ging goed deze keer kwam het tot een punctie en een terugplaatsing van een hele mooie embryo. Gezien de heftige reactie van de eerste behandeling had ik ook helaas nu weer heel klachten maar deze keer had het een positieve kant zo werd mijn bloed vaker gecheckt op over stimulatie en zo wisten we al heel snel dat ik zwanger was,helaas is het na 3wkn misgegaan.
Er waren helaas geen cryo’s dus beginnen we weer van voor af aan. Maar toch weer terug bij Naomi ik geloof heilig dat zij bijgedragen heeft aan de eerste innestelling en kan het dus ook niet anders dat ze dat de tweede keer ook doet.
Op dit moment moeten we nog aan de nieuwe behandeling beginnen dus het resultaat moet je nog tegoed houden.

Lieve Naomi graag wil ik je wel alvast even bedanken.
Wij komen elke week met even veel plezier bij je langs.
Jouw positieve energie en luisterend oor doet ons enorm goed.
Samen hebben we nog een lange weg te dus voorlopig zien we je regelmatig maar kan je nu alvast zeggen dat wij bij elk kwaaltje of mankementje meteen aan jou gaan denken.
Groetjes patricia.