Pijn

Geplaatst op door
Pijn & Stress Fertiliteit Allergieën
neck-pain1 a pregnant woman is holding her tummy Girl with flue

Pijn is een waarschuwingssignaal van het lichaam om te laten weten dat er iets mis is. Het is een natuurlijk beschermingsmechanisme. Door de pijn weg te nemen of te onderdrukken wordt niet altijd de oorzaak weggenomen, laat staan dat de patiënt genezen is. Daarvoor is onderzoek naar de oorzaak en bestrijding van de kwaal altijd nodig. Van oudsher speelt acupunctuur een belangrijke rol bij het behandelen van chronische én acute pijnklachten.

Pijn vreet energie
Als je langere tijd pijnklachten hebt, zie je vaak dat je bewegingen krampachtig of zelfs onmogelijk worden. Je neemt  dan een geforceerde houding aan en je kunt moeilijker ontspannen.  Je raakt ook sneller vermoeid en je algemene weerstand daalt.

Acupunctuur Praktijk Tilburg nekpijn stress

Verstoorde energiecirculatie
Binnen de acupunctuur wordt pijn gezien als een teken dat ergens in het lichaam de energie niet of onvoldoende kan doorstromen. De noodzakelijke voedingsstoffen komen moeilijker op de plaats van bestemming en afvalstoffen worden in onvoldoende mate afgevoerd. Als gevolg hiervan ontstaan er beschadigingen in het weefsel en neemt de pijn nog meer toe.

Herstellen van de balans
Het aanprikken  met naalden of het verwarmen van de ‘acupunctuurpunten’ met moxa vermindert de stagnatie en laat de energie weer in beweging komen. Bovendien bevordert de behandeling de aanmaak van endorfine, lichaamseigen pijnstillers.

Omdat bij chronische pijnklachten de naaldjes zeer frequent geactiveerd moeten worden, kies ik er soms voor om deze met behulp van zwakstroom te prikkelen (elektro-acupunctuur).

Acupunctuur Praktijk Tilburg naald in voet

Kan acupunctuur pijn bestrijden?
Zowel bij chronische als bij acute pijnklachten is acupunctuur met succes toe te passen. Acupunctuur werkt niet bij iedereen even snel. Toch zien we soms spectaculaire resultaten die op een andere manier niet bereikt konden worden. En zonder bijwerkingen!

Voor welke pijnklachten?
-hoofdpijn
-keelpijn
-oorpijn
-nek en schouderpijn
-tennisarm
-rugklachten
-spit
-peesontstekingen
-arthrose
-reuma
-maagpijn
-buikkrampen
-ischias of
-gordelroos
-kniepijn
-enkelpijn

Dit is echter geen volledige weergave van alle te behandelen pijnklachten. Wil je weten of jouw klachten met acupunctuur behandeld kunnen worden? Neem dan telefonisch of via de mail contact op.