Stoppen met roken

Geplaatst op door

Negen van de tien rokers willen er liever vandaag stoppen met roken. Maar waarom is het toch zo moeilijk om er definitief mee te stoppen? Dit komt door een combinatie van lichamelijke verslaving aan nicotine en de geestelijke afhankelijkheid. Met name de ontwenningsverschijnselen zijn berucht. Ruim de helft van het aantal mensen die stoppen met roken heeft er flink last van. Toch lukt het ruim 100.000 mensen per jaar om te stoppen.En daar hoor straks ook bij.

stoppen met roken acupunctuur praktijk tilburg

Ontwenningsverschijnselen aanpakken
Die ontwenningsverschijnselen treden op als de nicotinebehoefte niet meer wordt aangevuld. Het is een onbehaaglijk gevoel dat steeds sterker lijkt te worden. Het kan leiden tot slapeloosheid, irritaties, gevoelens van onrust, eet- en snoepaanvallen et cetera. Uiteindelijk zal het lichaam aan de nieuwe situatie wennen, maar dat duurt een tijdje. Vooral de eerste drie weken zijn voor veel mensen erg moeilijk. Acupunctuur is bij uitstek geschikt om die vervelende ontwenningsverschijnselen te verminderen. Daardoor wordt volhouden gemakkelijker.

stoppen met roken acupunctuur praktijk tilburg

Helpt acupunctuur mij van het roken af?
Acupunctuur kan je helpen om voortaan rookvrij door het leven te gaan. Maar je moet het natuurlijk wel zelf doen. Een sterke motivatie om er definitief mee op te houden is dan ook belangrijk. De meest succesvolle methode om met roken te stoppen blijkt de methode te zijn die zowel de lichamelijke als de geestelijke afhankelijkheid doorbreekt. Ik zal dus aan beide aspecten aandacht besteden en je tips geven hoe je om kunt gaan met een leven zonder nicotine.

Als je gestopt bent keert je vitaliteit meestal snel terug. Je voelt je energieker dan ooit. Zo wordt volhouden steeds gemakkelijker! Gemiddeld zijn drie behandelingen binnen een periode van drie weken voldoende om met roken te stoppen.