Stress

Geplaatst op door
Pijn & Stress Fertiliteit Allergieën
neck-pain1 a pregnant woman is holding her tummy Girl with flue

De mens is een uniek wezen. Je bent in staat om je voortdurend aan te passen aan veranderende omstandigheden, zowel lichamelijk als geestelijk. Bij onverwachte gebeurtenissen reageert je lichaam direct door het aanmaken van adrenaline. Het kan helemaal geen kwaad. Integendeel zelfs; het houdt je scherp, je concentratievermogen is maximaal en je kan beter presteren. Deze vorm van spanning of stress is gezond en hoort bij het leven.

Maar als je te veel of te vaak achter elkaar met spanning te maken krijgt en tussendoor niet kan ontspannen dan wordt het een andere zaak. Je loopt dan kans om overspannen te raken. Of je krijgt de diagnose ‘burn-out’.

Stress is vaak dichterbij dan je denkt
Bij het overlijden van een dierbare is het vanzelfsprekend dat je een periode van grote stress doormaakt. En het is algemeen bekend dat een hoge werkdruk die te lang aanhoudt gevaarlijk is. Maar ook een trouwerij of een geboorte kan stress veroorzaken. Of op vakantie gaan. Het is belangrijk om overbelasting van ons aanpassingsvermogen te voorkomen.

acupunctuur praktijk tilburg stress

Luister naar jezelf
Bij het voorkomen van stress is het de kunst om de juiste balans te vinden tussen wat moet en wat kan. En te luisteren naar de waarschuwingssignalen die het lichaam je geeft. Je komt doodmoe thuis van jouw werk en je kan de problemen niet van je afzetten. Je wordt prikkelbaar. In het begin heb je het vaak zelf  niet in de gaten. Je hebt last van spierspanningen of hoofdpijn. Je voelt je onrustig en kan ’s nachts moeilijk in slaap komen doordat je ligt te piekeren… Herken je deze klachten?

Helpt acupunctuur bij stress?
Een lichaam in balans is in feite een energiesysteem dat optimaal functioneert. Onder invloed van stress raakt die energiebalans verstoord. De spanning in de spieren is hoger dan strikt noodzakelijk.

Een acupunctuurbehandeling zal gericht zijn op het hervinden van de balans zodat je vanuit een ontspannen situatie kan nadenken over mogelijke oplossingen. Afhankelijk van de ernst van de situatie en het soort klachten, is het soms zinvol om nauw samen te werken met je huisarts of een fysiotherapeut. Als de kans op herstel hierdoor groter wordt, zal het zeker geadviseerd worden. Misschien heb je wel baat bij ademhalingstechnieken. Wij kunnen jou helpen bij het vinden van activiteiten die jou ontspannen.