Zwangerschap

Geplaatst op door

De zwangerschap is een tijd van veel veranderingen in je lichaam. Dat hoort er allemaal bij. De meeste vrouwen vinden het ook niet zo erg om wat kwaaltjes te hebben tijdens de zwangerschap. Maar soms gaat het verder dan lichte kwaaltjes en is het fijn daar iets aan te kunnen doen. Veel zwangeren en artsen zijn terughoudend met medicatie tijdens de zwangerschap. Acupunctuur is dan een goede optie.

zwanger acupunctuur praktijk  tilburg

Veiligheid:
Acupunctuur is veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap. Het lichaam wordt meer in balans gebracht en dit zal de zwangerschap ten goede komen.
Met acupunctuur kan vaak zelfs een kind in stuitligging worden gedraaid. Omdat het kind zelf beweeglijker wordt en gaat draaien, is dit een zeer veilige en prettige methode.
Bij eerdere miskramen is het goed om vanaf een paar maanden voor de geplande zwangerschap, tot na de derde maand te behandelen.

Bevalling:
Ook de bevalling kan worden bevorderd door acupunctuur. De bevalling verloopt gemiddeld sneller en met minder pijn. Ook kan het goed helpen om de angst voor de bevalling te verminderen.

baby acupunctuur praktijk  tilburg

Te behandelen zwangerschapskwalen zijn:
– Misselijkheid
– Overgeven
– Maagklachten
– Constipatie
– Aambeien
– Slapeloosheid
– Dreigende miskraam
– Vermoeidheid
– Hoge bloeddruk
– Stemmingswisselingen
– Angst voor de bevalling
– Bekken- en rugklachten